Gozdna učna pot Dravograd - NA GRAD

Dravograd

02:00 h
2 km
Raziskovanje
Zunanja
16
 Število zanimivosti
320
 Število točk

Gozdna učna pot je dobila svoje ime po gradu, ki še vedno trdno zasidran kraljuje nad Dravogradom, čeprav ga je zob časa že močno načel. V zadnjem letu je doživel čudovito prenovo in v svojo okolico skozi vse leto privablja številne obiskovalce. Pojavlja pa se tudi v smerokazih, ki obiskovalca vodijo po poti.
Prvega srečate že pred centrom Traberg. Popelje vas navkreber mimo naselja nad centrom do gozda. Ne obupajte zaradi strmine, kmalu boste poplačani s prelepim razgledom na Dravograd in na črneški zaliv, ki je danes naravna znamenitost s številnimi rastlinskimi in živalskimi vrstami. Med njimi je tudi več takih, ki v Sloveniji počasi izginjajo.

Pred vstopom v gozd vas pričaka pregledna karta, na kateri si lahko ogledate celotno traso učne poti. Dolga je približno 2 km, na njej je predstavljenih 15 tematskih točk. Od ene do druge morate le slediti smerokazom in ni bojazni, da bi se izgubili.

Pot je krožna in vam bo vzela približno dve uri zmerne hoje. Primerna je za širši krog ljudi, za šolarje, rekreativce, za prijetne družinske sprehode. Pot ni zahtevna, če pa se vas bo kljub temu lotila utrujenost, vas na več lokacijah pričakajo klopi in mize. Lahko posedite pod lipo ali  pod gabrom, kjer se lahko naužijete hladne sence in ptičjega petja.

Na poti se vam predstavijo tudi nekatera drevesa s svojim slovenskim in latinskim imenom.

Preden stopite v gozd, se še enkrat seznanite s pravili obnašanja in jih tudi spoštujte.


Zdaj pa le pot pod noge! Gozd vas pričakuje in vabi v svoj zeleni objem.

Gozdna učna pot je bila obnovljena v letu 2022. Pot je oblikovana krožno in je na celotni trasi ustrezno označena. Pričenja se z vzponom iz Traberka proti ruševinam starega gradu. V približno dveh urah prehodimo 2 km in obiščemo 15 vsebinskih točk. V obnovljeni brošuri so vsebinsko opisane vse tematske točke na poti. Izvemo pa tudi nekaj o zgodovini Dravograda in starem gradu, o tleh in matični kamnini.

ZA DUŠO IN TELO:  Na poti te bodo ob vsaki točki čakale naloge za tvojo dušo in telo. Nekatere so krepilne, nekatere raztezne, nekatere pa sprostitvene, da ob krepitvi telesa umiriš še svojo dušo. Izvedi jih glede na dnevno počutje in si ob potrebi vaje prilagodi, da boš ob njih res užival.

PRENESI  MISIJO