Z matematiko na Orle

Ljubljana

04:00 h
14 km
Ekspedicija
Zunanja
17
 Število zanimivosti
340
 Število točk
Misija vas po krožni poti od šole mimo Papirnice Vevče preko Sv. Urha popelje na Orle, od koder je lep razgled na Ljubljano. Vračate se po trim stezi mimo Zadružnega doma Zadvor. Namenjena je vsem, ki radi rešujejo uganke in ki radi raziskujejo ter opazujejo. Odgovori na vprašanja se skrivajo v uvodnem besedilu, na slikah v galeriji, na enem zvočnem posnetku in v namigih. Osnovnošolsko znanje matematike je zaželeno, ni pa nujno potrebno. 

Začetna in končna točka te misije je Osnovna šola Kašelj. Naloge so namenjene učencem 8. in 9. razreda, z malo pomoči in upoštevanja namigov jih lahko rešijo tudi učenci nižjih razredov osnovne šole. 

Orle nad Ljubljano so priljubljena izletniška točka zaradi svoje lege med Mazovnikom in Molnikom. Naselje so nekdaj imenovali tudi Češnjevo naselje, ker je tam doma najboljše češnjevo žganje v Sloveniji, znane pa so tudi po velikonočnih butaricah iz pobarvanih lesenih oblancev. Okoli te lokacije je tudi kar nekaj spominskih obeležij iz druge svetovne vojne, mimo katerih vas vodi misija.
PRENESI  MISIJO