Arhitekturna dediščina v Radencih ob Kolpi

Radenci

CŠOD Radenci

01:00 h
2 km
Raziskovanje
Zunanja
10
 Število zanimivosti
200
 Število točk

Navodila:

  • Priporočljivo je, da točke na terenu iščete po njihovem oštevilčenem vrstnem redu. Pomagate si lahko s seznamom točk ali z zemljevidom (glejte dno ekrana)
  • Naloge za reševanje se vam prikažejo ob dotiku napisa »reši izziv«, ampak šele, ko pridete v neposredno bližino posamezne točke - prej ne. Skupno jih boste po opravljeni misiji rešili kar 39. Pravilni odgovori v prvo vam prinašajo vse točke, poskusi v drugo in več (ugibanje) pa manj.
  • Svojo trenutno lokacijo na zemljevidu lahko kadarkoli preverite z dotikom sličice kompasa, pri čemer morate imeti v mobilnem telefonu vključeno prepoznavanje lokacije (GPS).

Nekatere naloge boste lažje rešili, če boste:

  • o vsaki točki na terenu prebrali zanimivosti v besedilu pod sliko (besedilo običajno ni že takoj v celoti izpisano – pomaknite se nižje),
  • pregledali celotno galerijo slik, ki se vam odpre z dotikom treh pik pod fotografijo.

PROSIMO, SPOŠTUJTE PRIVATNO LASTNINO IN SI OBJEKTE OGLEDUJTE ZGOLJ Z JAVNIH POVRŠIN.

Sedaj pa lepo povabljeni na sprehod v čas, ko je belokranjski človek še živel drugače: skromno, delovno, v sožitju z naravo in nenehnim bojem za preživetje. Kljub velikemu pomanjkanju je iztisnil največ, kar je mogel, da je z golimi rokami in dušo zgradil dom za svojo številčno družino. V redkih primerih lahko še danes občudujemo njegove preproste, a estetske gradbene mojstrovine – priče preteklosti, ki jih ne smemo prepustiti sovražnemu objemu časa. V Radencih jih je na srečo še nekaj bolj ali manj ohranjenih. Sprehodite se po vasi, jih obiščite in jim dovolite, da vas popeljejo v svoj svet …

PRENESI  MISIJO